Mountainbikes

Välja cykel

Välja cykel

Att köpa cykel är någonting man inte gör allt för ofta om man inte kontinuerligt använder cykeln som träningsredskap eller vid tävling. Valet kan därför vara en utmaning för de allra flesta. En traditionell dam eller herrcykel kan vara helt rätt för vissa, medan andra vill hålla möjligheten att också få uppleva terrängcykling. En mountainbike är ofta vad man till slut väljer även om man inte har någon större ambition att bege sig ut i skog och mark. Dessa cyklar är bekväma att färdas på och kan många gånger erbjuda generöst med växlar vilket underlättar kuperade turer. För några år sedan var 26” det hjulmått som fanns att välja bland för vuxna cyklister. Idag har detta dock förndrats en hel del och man kan utan svårighet införskaffa en mountainbike med större hjul om man så skulle önska. Det finns även cyklar som är anpassade för damer med lägre insteg och kortare avstånd mellan styret och sadeln. Oavsett kön och erfarenhet är det viktigt att man får en MTB som känns bekväm och rolig att använda! Det är en sådan cykel man kommer att använda sig av i vardagen.

Justeringar

När man får hem den cykel man köpt kan det finnas en hel del justeringar som skall göras för att den skall kännas rätt. Styret skall monteras fast på ett bra sätt och bromsarna behöver i regel anpassas för att de skall ge full verkan. Ett sätt att helt slippa hantera dessa frågor är att köpa sin mountainbike från Cykelkraft eller någon annan butik som gör alla dessa ändringar före leverans! Som kund har man då möjlighet att omgående bege sig ut på sin första cykeltur i vetskap om att proffs i ämnet redan gått igenom allting! För att kunna framta cyklarna händer det att styret behöver vridas till rätt position. Detta är dock en snabb sak att göra för den som tar emot cykeln.

Genom att cykla till vardags får man bra träning och en kondition som hela tiden underhålls. Oavsett om man tränar i övrigt eller om man håller sig inomhus, kan man på så vis få en bättre fysik och hälsa. Detta är ett roligt och bra sätt att ta hand om sig själv, samtidigt som man i städerna eliminerar risken för att fastna i köer och trafik på väg till jobb eller aktiviteter.