Företagslarm

Sov gott om natten med ett företagslarm

Sov gott om natten med ett företagslarm

Oavsett om din verksamhet är som mest utsatt under morgon, kväll, dag eller natt är ett larm något som kan få dig att känna dig lite tryggare. Det är ett sätt att skydda sina tillgångar och som ökar chanserna att ovälkomna gäster faktiskt åker fast om de har gjort ett besök. Idag finns en mängd olika leverantörer och bolag, varav många kan skräddarsy ett företagslarm som passar just dig bäst.

Tjänster om ingår

Exakt vilka tjänster som ingår när du skaffar ett företagslarm varierar naturligtvis. Det varierar delvis beroende på vilket bolag du väljer, men också vilket du paket du väljer. Olika larmföretag har olika lösningar som kan variera beroende på budget och verksamhetstyp. Nedan är några exempel på vad som kan ingå:

  • Installation. En auktoriserad installatör bör finnas på plats för att montera larmet korrekt. Vidare bör installationen planeras i samråd med er.

  • Utryckningar. En del bolag erbjuder fria utryckningar av väktare. Medan det visserligen kan innebära en högre månadskostnad, är det samtidigt bra att ha för dig som har en utsatt verksamhet. Samarbete med polis och räddningstjänst bör finnas.

  • Serviceavtal. Ett serviceavtal, som säkerställer att du slipper felsöka och påta med larmet, är något som många önskar när de köper ett företagslarm.

Gör det svårare för tjuven

Ett företagslarm påkallar uppmärksamhet. Främst har det en avskräckande effekt på den som planerar ett ovälkommet besök hos din verksamhet. Även om fria utryckningar av väktare ingår, är det främsta syftet kanske inte alltid att tjuven faktiskt ska fångas, vilket naturligtvis sköts av polis. Det som är desto mer effektivt med ett företagslarm är just att det påkallar uppmärksamhet och har en avskräckande effekt. Uppmärksamhet är det värsta tjuven vet, när denne planerar ett brott.

Kombinera med fler larmtyper

När du beställer ett larm kan det vara en god idé att se över säkerheten på företaget generellt. Till exempel kan det vara aktuellt att samtidigt installera ett system för passagekontroll. Det kan också vara aktuellt att installera kameraövervakning, för att öka chansen att tjuven senare kan arresteras av polis.

Samtidigt kan det vara lägligt att se över om följande kan behövas för att öka tryggheten hos dig och hos de anställda:

  • Nytt brandlarm.
  • Vattenlarm.
  • Överfallslarm.
  • Trygghetslarm.

Glöm inte att även tala med ditt försäkringsbolag när du planerar för nya säkerhetsinstallationer.