Bredband

Hur är Hallon enligt www.smartbredband.se?

Hur är Hallon enligt www.smartbredband.se?

Hallon är en aktör känd som en uppstickare med låga priser. Det är ett jämförelsevis nytt företag på marknaden, även om de nu är välkända och har varit med ett tag. På smartbredband.se kan du upptäcka vad som är bra, och vad som är mindre bra, med att skaffa bredband hos dem.

För- och nackdelarna

Fördelar:

  • Möjlighet att spara surfen. Det är långt ifrån alla som erbjuder detta. Utan den här möjligheten, finns risk att en hel del surf går förlorad.
  • Ingen bindningstid. Det har blivit allt vanligare, speciellt bland uppstickare, att man kan beställa mobilt bredband utan bindningstid. Det här är en stor fördel gentemot mer traditionella företag som kanske fortfarande har detta kvar.

Nackdelar:

  • Router köps separat. Hos en del företag ingår router vid beställning av mobilt bredband. Så är dock inte fallet hos Hallon.
  • Sämre täckning i vissa delar av landet. En annan potentiell nackdel som inte listas i tabellen hos www.smartbredband.se (men som tas upp längre ned på sidan), är det faktum att de använder Tres nät. Nätet är känt för att fungera bäst i södra Sverige och i storstäder. Om du reser mycket, eller om du bor i Norrlands inland (eller har sommarstuga där), kan det vara en idé att titta på täckningskartan först. På vissa platser i Norrland är det kanske bara ett, eller två, nät som fungerar.

Inga fysiska butiker och ingen kundtjänst per telefon

Det här stämmer för Hallon, och det stämmer för många andra lågprisoperatörer på marknaden. Avsaknad av fysiska butiker och kundtjänst per telefon bidrar till att uppstickarna kan hålla nere priserna rejält. Är man en av dem som vill ha en fysisk butik att gå in till, är kanske inte lågprisoperatörer som just Hallon det bästa valet. Samma gäller om man gärna har en person att prata med på telefon.

För support har de istället chatt och ett forum. Chattsupporten är dock bara öppen på vardagar (från 09:00 till 16:00), så under helgen får man felsöka själv i forumet.