Hudprodukter

Fördelar och nackdelar med Exuviance

Fördelar och nackdelar med Exuviance

Exuviance, det exklusiva och medicinska hudvårdsmärket, är populärt bland hudterapeuter men syns också i vanliga människors badrumsskåp. Produkterna från märket är noggrant framtagna, med både forskning och studier i ryggen, för att fungera på och förbättra alla tänkbara hudtyper. Det finns många fördelar med märket – men finns det några nackdelar?

Fördelar med Exuviance

Exuviance är som sagt populärt och dom flesta av produkterna har bra egenskaper. Många studier har gjorts som visat att personer med hudproblem fått en bättre hud av att använda produkter från märket. Några av fördelarna följer nedan.

  • Kan användas av alla – Exuviance produkter passar till alla hudtyper, vare sig man har bra eller dålig hud. Märket passar dessutom för den med kraftiga hudproblem så som acne och rosacea och många som testar har upplevt förbättring som följd av en tids regelbundet användande.
  • Tryggt med forskning – Att använda Exuviance produkter, som alla är framtagna tack var den forskning som gjorts, innebär att det är ett tryggt val. Trots ingredienser så som AHA-syra, om många kanske inte ens vet vad det är, är det få som ifrågasätter produkterna och dess verkningskraft.
  • Innehåller SPF – dom flesta av dagkrämerna från Exuviance innehåller solskyddsfaktor, vilket gör att man aldrig behöver kleta och kladda med feta solkrämer i ansiktet. Det är både praktiskt och bekvämt och man slipper ”förstöra” sin hudvårdsrutin.

Nackdelar

Som med det mesta finns, trots många fördelar, även nackdelar. Även om dom är förhållandevis få är det värt att nämna vad som kan uppfattas som mindre bra med märket.

  • Dyrt – Ja, produkter från Exuviance är relativt dyra att köpa. Det finns vanliga krämer som kostar uppemot 600 kronor och då är förpackningarna inte heller särskilt stora. Dom flesta serum kostar också runt 600 kronor och eftersom man behöver en del produkter för att kunna ha en fullgod hudvårdsrutin så får man betala en ordentlig slant. Fördelen är ändå att produkterna är väldigt dryga, vilket många nog hellre skulle kalla prisvärt istället för dyrt.
  • Svårt att veta vad man ska välja – Ett stort utbud av produkter kan såklart vara en bra sak, men det kan också vara en nackdel. Som användare av Exuviance är det viktigt att man väljer rätt produkter och det kan kännas som en djungel när man sitter och scrollar igenom utbudet.