Cykelvagnar

Att köpa cykelvagnar

Försäljningen av cykelvagnar har ökat markant de senaste åren. En cykelvagn är en vagn som är utrustad med ett utrymme som har säten där barnen kan sitta. Bälten brukar finnas och vagnen är utrustad med stötdämpning så att barnen ska sitta både säkert och skönt. Man fäster sedan cykelvagnen på sin cykel och man kan ta med sig barnen var man vill. Innan man köper cykelvagnar ska man alltid kontrollera maxvikten. Många har en maxvikt på 35 kilo och det kommer man ganska snabbt upp i om man har två barn och lite matkassar. Försök hitta en cykelvagn som kan ta minst 45 kilo, det tjänar ni på i längden. 

Behöver cykelvagnar några tillbehör? 

Det finns en mängd olika tillbehör till cykelvagnar, små spädbarn kan behöva extra stöd för huvudet. Då kan du köpa ett speciellt huvudstöd. För riktigt små bebisar kan man köpa en sits som nästan ser ut som en liten hängmatta där de kan ligga alldeles säkert. Ett förvaringsskydd kan vara smart att ha, särskilt användbart under vintern när man inte använder cykelvagnar så mycket. Vill du att dina barn ska sitta extra skönt kan du köpa vaddering, det är som mjuka kuddar att sitta på. 

Kan alla barn sitta i cykelvagnar? 

Det som avgör om barnet kan sitta i en cykelvagn eller inte är barnets vikt och hur många kilon en cykelvagn orkar ta. Det finns alltså ingen övre eller under åldersgräns för barn i cykelvagnar. En del cykelvagnar är gjorda för ett barn och en del cykelvagnar kan ta två barn. Prova alltid cykelvagnen med barnen i innan du köper den så att du får en uppfattning om hur tungt det faktiskt blir. Glöm inte att barnen ska ha på sig hjälm, även under provturen. Det finns cykelvagnar som är gjorda i aluminium som är lite lättare än andra vagnar. Nackdelen är att de inte alltid uppfattas som lika stabila. 

Var köper man cykelvagnar? 

Det finns många e-butiker som säljer cykelvagnar. Utbudet är stort och det finns utmärkta cykelvagnar från varumärken som Thule, Bits, Hamaks och North 13.5. Vill du hellre köpa från en fysisk butik så kan du vända dig till en sportaffär eller en butik som specialiserar på cyklar och cykelvagnar. Köper du dina cykelvagnar från en fysiskt butik kan du även få hjälp med monteringen. När man monterar en cykelvagn så ska man vara noga med att cykelvagnen förankras i cykeln med hjälp av en säkerhetsrem.