Shopping

Så kan du sälja silver i form av silvertackor eller smycken

Silvret ligger hack i häl på guldet när det kommer de ädelmetaller som anses vara de mest tillförlitliga investeringarna på lite längre sikt. Bägge dessa har ett mer eller mindre konsekvent värde som naturligtvis dock fluktuerar en del över tid. Därför gillar många investerare att investera i ädelmetaller i fast form, såsom guld- och silvertackor. Men hur gör man egentligen för att sälja silver när man vill avyttra det?

Det kan ju trots allt komma en tidpunkt du då vill eller behöver omvandla dina silvertackor eller andra silverföremål till pengar. Om du vill kunna sälja silver i form av tackor eller andra föremål kan du göra detta på något av flera olika sätt. Läs vidare så berättar vi hur du kan gå tillväga!

3 sätt att sälja silver i form av silvertackor eller silversmycken

Du kan gå tillväga på något av följande sätt:

  • Via en lokal handlare. Ett av de enklaste och bästa sätten att sälja silver på är genom att göra detta till en lokal handlare. Det finns nämligen lokala aktörer i de flesta svenska städer som handlar med ädelmetaller såsom silver och guld. Genom att sälja dina dyrbara föremål till en sådan aktör kan du ofta få ett juste pris på dina silvertackor eller silversmycken.
  • Via en pantbank. I många städer finns det även pantbanker som köper värdefulla föremål. De kan bland annat vilja köpa dina silversmycken eller silvertackor. En potentiell nackdel med att använda en sådan här aktör vid försäljningen är att det inte finns särskilt mycket förhandlingsutrymme. Pantbankerna vill trots allt kunna tjäna sig en hacka på dina föremål och det är därför inte säkert att du får ett marknadsmässigt pris för dem.
  • Via vänner eller släktingar. En annan möjlighet är att försöka sälja några av dina silvertackor eller silversmycken till en vän eller släkting. Detta förutsätter förstås att du har vänner eller släktingar som är relativt förmögna.

Hur mycket kan jag få för mina föremål vid en försäljning?

Det pris som du får för dina föremål varierar beroende på följande faktorer:

  • föremålens storlek, vikt och silverhalt
  • det aktuella silverpriset på marknaden
  • efterfrågan på silvertackor eller silversmycken.