Shopping

Kan man byta en BH som man har köpt online?

Om du köper en BH online så ska du vara medveten om de regler som gäller för byte. Det är nämligen inte varje underklädesbutik som gör det möjligt att byta varor i onlinebutiken. Det här betyder inte att det är något lurt med butiken. Som kund så måste man inse att underkläder knappast är den typ av vara som går att sälja vidare då den har använts. Det spelar ingen roll om man bara hade på sig BH-n under en dags tid. Tänk därför på vad som gäller för returer och ångerrätt innan du klickar på knappen för att köpa.

Handla rätt från start

Innan du ens börjar fundera på det där med byten online så ska du vara medveten om att handel online fungerar lite annorlunda än handel på nätet. Man kan ju inte traska in i butiken en timme efter det att man köpt varan för att byta den. För att slippa sitta och vänta på varor som ska skickas fram och tillbaka så måste man se till köpa BH på rätt sätt från start. Det här innebär att du ska vara väl medveten om din storlek och om det material som du köper. Om det är bomull som gäller för dig så ska du inte köpa fleece och sedan klaga på att du inte fick en BH som var som du hade tänkt dig! Läs produktbeskrivningar väl så att du vet precis vad som kommer att finnas i ditt paket då det kommer med posten.

Då du måste byta

Om du måste byta ut en vara på grund av att den har fel så är det självklart att detta ska gå bra. Det finns dock lite olika regler i olika webbutiker. Om du till exempel handlar från en stor klädeskedja som har många lokala butiker så kan det vara så att du måste returnera en felaktig vara direkt i en verklig butik. Oavsett om du ska skicka tillbaka den eller gå till en butik där du bor så är det viktigt att du behåller originalförpackningen. Plocka inte av etiketter från BH-n då detta kan leda till att du inte får pengarna tillbaka.

Om du har använt din BH

Om du köper BH online och använder den så kommer du inte att kunna byta den såvida den inte har ett fel. Det finns en viss tidsperiod som en BH kan väntas hålla och den här skiljer sig mellan de olika fabrikaten. En BH som går sönder vid första användningen är dock inte ett klädesplagg som kan anses leva upp till några krav och denna ska du givetvis överklaga. Var noga med att beskriva hur du använt plagget och hur det gick sönder. Har du handlat från en seriös underklädesbutik så ska det finnas tydliga riktlinjer vad gäller returer oavsett om du skickar tillbaka på grund av ett fel eller för att du ångrar ditt köp.