Högklackade skor

Med höga klackar utstrålas vad som kan få personen att uppfattas både kvinnlig och vacker. Att gå i högklackat kan kräva lite träning men det är väl värt det. Det spelar egentligen ingen roll om man klär sig i en festklänning eller i tajta jeans, högklackat passar till allt och gör att man både känner sig längre och mer rakryggad. Se dock upp för de allra högsta klackarna om du inte är van att gå i högklackat. Prova skorna hemma och gå in dem tills du känner dig bekväm med skorna. Ursprungligen tillverkade man skor med klack för att stödja hälen och den funktionen kvarstår naturligtvis, men nu är det också mycket trender som styr vilka klackar som är de snyggaste för säsongen. Här finns några av de olika klackskor som inspirerar under våren.

Klackar till vardags och till fest

Idag finns det en stor mängd olika klackar som tillverkas i olika material som trä, kork och plast. Några exempel är kilklacken (ofta tillverkad i trä eller kork), den höga och smala stilettklacken, trekantsformad klack som är lite bredare (även kallad spansk klack) och den korta, svängda taxklacken. Detta gör också att du kan ha flera par högklackade skor med olika typer av klack och välja det som passar bäst för dagen. Stilettklacken passar utmärkt till festen, trekantsklacken är snyggt kvinnlig men ändå bekväm (passar bra när man dansar) och den korta taxklacken är riskfri att gå med om du inte är helt bekväm med att gå i högklackat.

Utbudet av högklackade skor är idag väldigt brett och du kan bland annat hitta klassiska skor som pumps; festliga skor med glitter och paljetter; lackskor; mockaskor; orm- och leopardmönstrade skor – kort sagt, allt du kan tänka dig. Högklackade skor är väldigt tacksamma eftersom de sätter en stilig prägel på din klädsel både till vardags och till fest. Bär dem till jobbkostymen, de slitna jeansen eller till klänning – med högklackade skor kommer du alltid vara snygg och elegant och utstråla självsäkerhet och pondus.